Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ

Οι πιο πολλοί άκουσαν τους τελευταίους μήνες αρκετές φορές τους όρους κέλυφος, θερμοπρόσοψη και εξωτερική θερμομόνωση. Αφορμή στάθηκαν οι εξαγγελίες του επιδοτούμενου προγράμματος θερμομόνωσης παλαιών κτηρίων, που ναυάγησε στο Ελληνικό αρχιπέλαγος της προχειρότητας.Παρόλα αυτά η θερμοπρόσοψη ήρθε για να μείνει και θα μείνει.
Ας μάθουμε λοιπόν λίγα πράγματα για αυτή.Η ανάγκη για κατασκευή ή και επισκευή κτηρίων ώστε να είναι οικονομικότερα στη χρήση τους και συγχρόνως με λιγότερη επιβάρυνση στο περιβάλλον οδήγησε πολλές εταιρείες να κατασκευάσουν νέα υλικά θερμομόνωσης με μεγαλύτερες αντοχές και καλυτέρους συντελεστές θερμομόνωσης. Έτσι αναπτύχθηκε το σύστημα της εξωτερικής θερμομόνωσης.
Αποτελείται από πέντε βασικά συστατικά:
1.Το μονωτικό υλικό που μπορεί να είναι διογκωμένη πολυστερίνη (φελιζόλ) ή πετροβάμβακας ειδικών προδιαγραφών. Πολλές δοκιμές έχουν γίνει και με άλλα υλικά όπως εξηλασμένη πολυστερίνη (γνωστή και ως μπλε μονωτικό) χωρίς επιτυχία και με κακά αποτελέσματα λόγω της δυσκολίας του υλικού να αναπνέει και να αποβάλει την υγρασία.
2.Την κόλλα που σταθεροποιεί το μονωτικό στον τοίχο. Ο τύπος που θα χρησιμοποιηθεί εξαρτάται άμεσα από το υπόστρωμα και σε δύσκολα υποστρώματα ή κτήρια με μεγάλο ύψος χρησιμοποιείται και μηχανική υποστήριξη με ειδικά βύσματα.
3.Ο ενισχυτικός σοβάς που μπορεί να είναι ανόργανος με βάση το τσιμέντο ή οργανικός με βάση ελαστικές ρητίνες.
4.Το πλέγμα του σοβά. Υαλόπλεγμα τοποθετημένο μέσα στον ενισχυτικό σοβά ώστε να προσδίδει μεγαλύτερη αντοχή και ελαστικότητα.
5.Το τελικό επίχρισμα που μπορεί και αυτό να είναι οργανικής βάσης ή με προσθήκη τσιμέντου.
Η HANLO συνεργάζεται για το καλύτερο αποτέλεσμα με την STO. Η Γερμανική εταιρεία STO πρωτοπόρος της εξωτερικής θερμομόνωσης ανέπτυξε και εξέλιξε από το 1963 το σύστημα sto therm classic . Από τότε έχει εφαρμοστεί και δοκιμαστεί σε όλα τα πλάτη και μήκη της γης αποδεικνύονταςτην αντοχή του κάτω από όλες τις καιρικές συνθήκες. συνθετικός σοβάς της STO αποτελείται από οργανικά υλικά χωρίς την προσθήκη τσιμέντου έτσι έχει μεγάλη ελαστικότητα που του προσδίδει έως και 10 φορές μεγαλύτερη αντοχή σε κρούση και 15 φορές περισσότερη προστασία από ρωγμές από τον κοινό σοβά.Όλο το σύστημα υδρατμοπερατό αλλά μη υδατοπερατό δηλαδή αναπνέει αποβάλλοντας την υγρασία και εξασφαλίζει στο κτήριο απόλυτη στεγανότητα. Έτσι δεν επιτρέπει την ανάπτυξη μυκήτων και μούχλας.

STO THERM CLASSIC HAMMER TEST





Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια: