Τρίτη, 27 Ιουλίου 2010

ΤΟ ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ ΚΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ


Φενγκ Σούι, ή κατά το ελληνικότερο Ευ Ζην, ισορροπία και αρμονία  στη ζωή

Το σύμπαν είναι μια αστείρευτη πηγή ενέργειας. Οι Κινέζοι ονομάζουν την κοσμική ενέργεια τσι. Το τσι ρέει ομαλά, επιταχύνεται, ανακόπτεται ή σταματάει, ανάλογα με το τι συναντάει στο πέρασμά του. Όταν ρέει ήρεμα είναι ωφέλιμο αλλά όταν επιταχύνεται  υπερβολικά ή μένει στάσιμο είναι επιζήμιο όπως ακριβώς είναι και το νερό.

Το Φενγκ Σούι είναι μια θεραπευτική τέχνη με την οποία μπορούμε να επιτύχουμε την ομαλή ροή της ενέργειας προσκομίζοντας τα μέγιστα οφέλη από το περιβάλλον μας και την ενέργεια η οποία είναι παντού γύρω μας.

Όλο και περισσότεροι αρχιτέκτονες συνεργάζονται με ειδικούς συμβούλους Φενκ Σούι στην κατασκευή κατοικιών ή άλλων κτιρίων. Βέβαια στις ημέρες μας σπάνια έχουμε την πολυτέλεια να μπορούμε να διαλέξουμε την τοποθεσία στην οποία θα ήταν ιδανικό να κτίσουμε ένα σπίτι. Ο περιβάλλον χώρος, έχει γίνει σε πολλές περιπτώσεις, προβληματικός ακόμη και για όσους κτίζουν τις κατοικίες από την αρχή. Γι’ αυτό σήμερα δίνεται πολύ μεγαλύτερη σημασία και έμφαση στον εσωτερικό χώρο, από τον οποίο φέρνουμε σε ισορροπία το περιβάλλον.

Μια επίσης πολύ σημαντική παράμετρος για την υγεία ενός χώρου και κατ’ επέκταση επιτυχία και ευτυχία των ενοίκων του είναι η εξισορρόπηση της γεωπαθητικής έντασης.

Η γη εκπέμπει ηλεκτρομαγνητικά κύματα (κύματα Σούμαν), η συχνότητα αυτή της γης είναι η ίδια με τα κύματα Α που εκπέμπει ο ανθρώπινος εγκέφαλος και είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία του ανθρώπου.

Η γεωπαθητική ένταση είναι η διατάραξη του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου της γης. Αυτό συμβαίνει από υπόγεια ύδατα, ρήγματα, ηλεκτρικά καλώδια υψηλής τάσης, αλλά ακόμα και από τα ηλεκτρικά μηχανήματα  του σπιτιού. Με αποτέλεσμα, αν τυχαίνει ο άνθρωπος να κάθεται ή να κοιμάται πάνω σε γεωπαθογενείς ζώνες, σοβαρές ασθένειες όπως ψυχολογικές παθήσεις, αϋπνίες, υπνηλία, χαμηλή ενέργεια κλπ.

Ένας έμπειρος σύμβουλος Φενγκ Σούι μπορεί να εντοπίσει τις ζώνες αυτές  να τις εξουδετερώσεις  ή να συμβουλέψει κατάλληλα αν πρόκειται π.χ. για νέα οικοδομή.. Σε ήδη υπάρχουσες οικοδομές τοποθετούμε μηχανήματα εξομοιώσεως του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου, που μπαίνουν στην πρίζα, εκπέμποντας τα πλούσια κύματα Σούμαν επαναφέρουν τον οργανισμό σε ισορροπία.


Ρωξάνη Δήμου
Σύμβουλος Φενγκ Σούι
 

Τηλ. 210 9703520 
κιν. 6976702080Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια: