Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ

ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΚΑΙ Η ΕΚΘΕΣΗ ΥΛΙΚΩΝ ΤΗΣ HANLO ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ


Ξεκινώντας θα ήθελα να θέσω τον ορισμό του προκατασκευασμένου σπιτιού. Προκατασκευασμένο σπίτι λέγεται το σπίτι που τμήματα του ή ολόκληρο το σπίτι κατασκευάζεται στο εργοστάσιο και μεταφέρεται για συναρμολόγηση στην οικοδομή. Οι βασικοί λόγοι που οδηγούν σε αυτό τον τρόπο κατασκευής είναι τρεις, καλύτερη ποιότητα, χαμηλότερο κόστος και μικρότερος χρόνος.
Κατασκευάζοντας στο εργοστάσιο έχουμε τη δυνατότητα να μειώσουμε το κόστος της κατασκευής .Το κόστος μειώνεται από τη εξειδίκευση του προσωπικού σε συγκεκριμένη γραμμή παραγωγής, κάτι αντίστοιχο με τη βιομηχανία αυτοκινήτων. Μειώνεται με τη χρήση ρομποτικών μηχανών ή εργαλείων και μηχανημάτων που είναι δύσκολο να υπάρξουν στη οικοδομή. Μειώνεται επίσης από την μαζική προμήθεια των πρώτων υλών και το μόνιμο απόθεμα στοκ που κάνει εύκολη την εύρεση τους ανά πάσα στιγμή χρειαστούν. Τέλος μειώνεται το κόστος λόγω του πολύ καλού σχεδιασμού που πάντα προηγείται της εκτέλεσης.
Όλα τα προηγούμενα δεν εξασφαλίζουν μόνο χαμηλό κόστος αλλά και σταθερά υψηλή ποιότητα κατασκευής. Ποιοτικοί έλεγχοι στην ποιότητα των υλικών και τον τρόπο κατασκευής εξασφαλίζουν την υψηλή ποιότητα που δεν επηρεάζεται από καιρικούς παράγοντες ή από την γνώση και την (σωστή) τεχνική κατάρτιση του κάθε εμπλεκόμενου στην οικοδομή. Και επίσης ο σωστός σχεδιασμός δεν επιτρέπει να δημιουργηθούν λάθη ή παραλήψεις.
Τέλος ο χρόνος κατασκευής ενός προκατασκευασμένου σπιτιού είναι από τρεις έως έξι μήνες συνολικά από την ημέρα που θα το παραγγείλετε ανάλογα με την εταιρεία κατασκευής. Οι λόγοι προφανείς εργοστασιακή παραγωγή, σταθερές συνθήκες,σωστός προγραμματισμός.
Αυτός ο ορισμός της προκατασκευής πρέπει να είναι και ο γνώμονας της επιλογής του τελικού συνεργάτη που θα αναλάβει να κατασκευάσει το σπίτι σας.Όσο μεγαλύτερος ο βαθμός προκατασκευής τόσο λιγότερα τα προβλήματα στην οικοδομή και καλύτερο ποιοτικά το τελικό προϊόν. Όσο ποιο εξελιγμένος ο τρόπος παραγωγής, τόσο μεγαλύτερο το οικονομικό κέρδος με καλύτερη τη σχέση ποιότητας και τιμής.Όσο πιό έτοιμο το σπίτι από το εργοστάσιο, τόσο και μικρότερος ο χρόνος στην οικοδομή.
Κλείνοντας θα ήθελα να φανταστείτε το αυτοκίνητό σας να το κατασκεύαζαν και να το συναρμολογούσαν στο συνεργείο της γειτονίας σας. Θα κόστιζε το ίδιο, πώς θα ήσασταν σίγουροι για τη ποιότητα του και πότε θα το παραλαμβάνατε.


Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια: